CV+Fotos

Fotograferet af Lars Daniel, efteråret 2018.

Journalist og forfatter. Født i 1942 ind i det grundtvigske højskolemiljø; i lærerboligen på Testrup Højskole pr. Maarslet ved Århus, hvor min far Erik Dahlerup senere blev højskoleforstander. Far var før da højskoleforstander på Vestbirk Højskole og senere på Stevns Højskole. Den grundtvigske højskoles ideindhold er mit kulturelle ståsted. Har i en menneskealder arbejdet som journalist bl.a. i DR-TV, på B.T., Berlingske Tidende, Det Frie Aktuelt, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet. Medlem af TV 2´s bestyrelse fra 2003- 09 for Dansk Folkeparti. Har haft en omfattende foredrags-virksomhed over hele landet, været boganmelder, oversætter og kulturmedarbejder på DR- TV´s to kulturmagasiner: ”Hva´med kulturen” og ”Eksistens”. Deltaget i flere antologier. Tre børn, fire børnebørn. Har været gift to gange samt haft et papirløst forhold.

Medstifter af Rødstrømpebevægelsen i 1970. Medstifter af Landbrugets Græsrødder i 1992 sammen med gårdejer Anders Stenild, Vensyssel..Redaktør af den satiriske netavis “Lækehunden.” 2012-14.

Afslog at modtage Cavling-prisen for en uges reportage fra Kommunehospitalet i København, trykt i B.T. I de hede rødstrømpedage skulle ingen mænd give mig en pris.